Meer weten of afspraak maken? 06 - 27 32 75 26 of info@bewust-vitaal.nl

Voeding en...

Diabetes

Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van diabetes. Het gaat dan vooral om de hoeveelheid koolhydraten en de verdeling van de koolhydraten over de dag, maar ook om de hoeveelheid voedingsvezels en om de soort en de hoeveelheid vet die wordt gegeten. Door anders te gaan eten is het meestal mogelijk om uw bloedglucosewaardes te verbeteren en de hoeveelheid medicatie te verminderen.
Lees meer >>

Verhoogd cholesterol en verhoogde bloeddruk

Bij zowel een verhoogd cholesterol als een verhoogde bloeddruk is het mogelijk om met een gezonde leefstijl de risicofactoren zoveel mogelijk te beperken. Dit is te realiseren met een gezond voedingspatroon en door voldoende te bewegen. Indien er sprake is van overgewicht, kan gewichtsverlies extra bijdragen aan het verlagen van het cholesterolgehalte en de bloeddruk.
Lees meer >>

Overgewicht

Overgewicht heeft invloed op uw gezondheid. Een gezond gewicht verlaagt de kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten. Bovendien verkleint een gezond gewicht de kans op bepaalde vormen van kanker. Het is daarom zinvol om af te vallen bij overgewicht. Uw eetpatroon veranderen is echter geen eenvoudige opgave. Maar u staat er niet alleen voor, ik help u er graag bij!
Lees meer >>

Ondergewicht en ondervoeding

Bent u zo iemand die alles kan eten wat u wilt en toch niet aankomt? Veel mensen zullen jaloers op u zijn, maar ze beseffen niet dat aankomen voor u net zo moeilijk is als afvallen voor hen. Een te laag gewicht kan een risico voor uw gezondheid zijn: u kunt een tekort hebben aan voedingsstoffen (ondervoeding), uw conditie kan achteruitgaan en u kunt u sneller lusteloos en moe voelen. Ook is de kans op botbreuken groter.
Lees meer >>

Kanker

Kanker vraagt veel van het lichaam. Om in goede conditie te blijven is het vaak nodig om extra energie en voedingsstoffen te gebruiken. Ook kan het zijn dat u uw voeding moet aanpassen doordat u voedingsgerelateerde klachten heeft als gevolg van de kanker of de behandeling. .De voedingsproblemen die kunnen voorkomen bij kanker zijn zeer divers. Ik kan u daarbij helpen en adviseren. U kunt zowel voor, tijdens als na de behandeling aankloppen voor adviezen.
Lees meer >>

Zwangerschap

Je zwangerschap is een mooie en belangrijke tijd: jij en je kindje hebben voldoende voedingsstoffen nodig om in conditie te blijven en goed te groeien. Je voeding speelt hierbij een cruciale rol. Een zwangerschap vraagt veel van je lijf. Daarom is het belangrijk dat je zo goed mogelijk voor jezelf en je kindje zorgt. Hiervoor heb je een zorgvuldig samengestelde en uitgebalanceerde voeding nodig, die past bij jouw leefstijl.
Lees meer >>

De Overgang

De overgang is een intense fase in het leven van een vrouw. De samenstelling van het lichaam verandert, waardoor je opeens sneller aankomt. Je kunt last krijgen van opvliegers – overdag en ’s nachts – en ook botontkalking is een vaak voorkomende klacht. Gelukkig kunnen de klachten verminderen bij de juiste voeding.
Lees meer >>

KP nummer 19102785989